De Leuvense kruidtuin: ideaal voor een rustige wandeling

De Leuvense kruidtuin: ideaal voor een rustige wandeling

Aprilse grillen komen wanneer ze willen, maar gisteren bleven ze lekker weg. Ondanks mijn vermoeidheid, was het gisteren  een ideale dag om een wandeling te maken in de kruidtuin van Leuven. Ben ik ‘m nog niet beu na er 3 jaar tegenover te wonen? Nee, en ik zal je vertellen waarom.

De kruidtuin: klein stukje natuur in Leuven

Wanneer de stad me te rumoerig wordt, is de kruidtuin één van de weinige plaatsen waar ik naartoe vlucht. Er is een gemeenschappelijke tuin aan mijn appartement, maar soms is een langere wandeling welkom en daarvoor is de kruidtuin perfect! Gemiddeld spendeer je hier een uurtje om alles gezien te hebben.

Kruidtuin Leuven

Kruidtuin Leuven

Elk seizoen belooft een ander uitzicht en dat maakt het zo fijn om terug te keren want je blijft verrast. Vandaag de dag kleurt de kruidtuin al mooi groen en staat er heel veel in bloei. Vooral de tulpen en de paarse klimplanten doen hun best. Planten die je thuis niet kan houden (omwille van exotische redenen) kom je hier ook tegen en dat zijn fijne ontdekkingen tijdens je wandeling.

Kruidtuin Leuven

Kruidtuin Leuven

Kruidtuin Leuven

Urban jungle

De laatste tijd hecht ik meer belang aan planten. Heel eerlijk? Ik ken er niets van, maar ik geloof er wel in dat je gelukkiger wordt van een ‘groen interieur. Op het appartement staan er wel enkele, maar helemaal niet zoveel. Het plan is om er binnenkort in te investeren, wanneer ik uit het appartement ga. In mijn hoofd gaat het geen “Urban Jungle” worden, maar toch een kleinere versie. Heb je tips of een “wat-zeker-niet-te-houden” lijstje? Laat me dan zeker iets weten! In de Leuvense kruidtuin kom je trouwens ook enkele mooie taferelen tegen van allemaal plantjes bij elkaar.

Kruidtuin Leuven

Kruidtuin Leuven

Kruidtuin Leuven

Met geprikkelde zintuigen en heel wat inspiratie heb ik het voorbije weekend afgesloten. Klaar voor een nieuwe werkweek!

Bekijk hier nog meer planten


Tip: botanische tuinen

Krijg je er niet genoeg van? Breng dan ook een bezoek aan de Koninklijke serres van Laken. Ze zijn uitzonderlijk geopend van 14 april 2017 – 5 mei 2017 en mijn bezoek staat ook al gepland!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.