Boekarest: snuisteren tussen de boeken in Leuven

Boekarest: snuisteren tussen de boeken in Leuven

Een boekenworm ben ik niet. Ik heb het er eigenlijk zelfs moeilijk mee om me voor de volle 100% te focussen op het lezen van een boek. Waarom? Ik ben met zoveel dingen tegelijk bezig. Zowel in mijn gedachten als in de praktijk. Na het werk zou ik nog vlotjes 8u gevuld kunnen krijgen waardoor een avond met mijn neus in de boeken er dus niet snel in zit. Waar ik wel fan van ben is het snuisteren in een boekhandel om uiteindelijk met een mooi koffietafelboek aan de kassa te staan. Je kent het wel: geen echt leesvoer maar eerder een boek dat mooi is om in te kijken, waardoor je geïnspireerd wordt. Gisteren was het weer zover en ik kwam thuis met de boeken “Botanical Style” en “Handlettering Journal, doe je zo!“, dankzij Boekarest. Niet de stad, maar wel een toffe boekenwinkel in Leuven!

Over Boekarest

Boekarest, vroeger bekend als “Paard van Troje”, is een onafhankelijke boekhandel gelegen op het Ladeuzeplein van Leuven. Je kan er terecht voor een uitgebreide selectie van fictie en non-fictie boeken maar ook poëzie, cadeautips en kinderboeken ontbreken hier niet. Er is dus voor ieder wat wils. Ik kies voor Boekarest omwille van de authenticiteit die je niet kan vinden in een boekhandel zoals de Fnac, De Slegte of Standaard Boekhandel. Het pand is ook werkelijk prachtig. Wanneer je binnenwandelt in de Boekarest, krijg je het gevoel dat je in een herenhuis bent terecht gekomen. Je kan je in alle rust zetten om wat boekjes te doorbladeren en soms wordt er ook wat lekkers aangeboden.

Boekhandel Boekarest te Leuven

Boekhandel Boekarest te Leuven

Boekhandel Boekarest te Leuven

Boekhandel Boekarest te Leuven

Boekhandel Boekarest te Leuven

Boekhandel Boekarest te Leuven

Boekhandel Boekarest te Leuven

Boekhandel Boekarest te Leuven

En mijn aanwinst?

Botanical Style

Zoals ik al zei in mijn vorige blogpost, kijk ik ernaar uit om mijn nieuwe woonplaats in te richten met planten. Wat heb je nog meer nodig dan een mooi boek over botanische tuinen om je fantasie de vrije loop te laten gaan? Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken: planten geïntegreerd in een meer tropische tot industriële stijl. Per hoofdstuk krijg je een mooie reeks aan beeldmateriaal en enkele praktische DIY tips. Echt een aanrader! Het boek werd geschreven door Selina Lake.

Handlettering journal, doe je zo!

De zomermaanden komen dichterbij en dat is van kinds af aan een seizoen waar ik elk jaar naar uitkijk. Het weer wordt beter, de dagen worden langer en er worden tal van cursussen opgestart. Dit jaar heb ik ervoor gekozen om enkele workshops te volgen rond handlettering en illustreren. Een boek over “Handlettering” kon dus ook zeker niet ontbreken aan mijn collectie. Tot de start van de zomer kan ik me dus lekker warm maken om er meteen in te vliegen. Karin Luttenberg heeft meerdere boeken over handlettering geschreven, maar dit boek is haar laatste versie.

Boekhandel Boekarest te Leuven

Heb jij nog boeken gekocht? Wat inspireert jou het meest? 2 thoughts on “Boekarest: snuisteren tussen de boeken in Leuven”

 • Ik heb vernomen dat er deze week bij u een lezing zal zijn over rechten en litteratuur (ik ken de juiste titel niet). Is dat zo, en op welke dag en om welk uur gaat de lezeing door ? (Ik denk op woensdag of op donderdag.)
  Hartelijk dank,
  Anne Spruyt

  • Hoi Anne, Boekarest liet me weten dat het niet echt een lezing is maar wel een event van de Vlaamse Juristenvereniging. Ze nodigen niemand uit omdat de uitnodigingen in handen van de vereniging vallen. Zij hebben ondertussen het aantal aanwezigen al doorgegeven.

   Groetjes
   Tina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.