’t winkeltje in Nieuwenhoven: 3 verrassende cadeautips!

’t winkeltje in Nieuwenhoven: 3 verrassende cadeautips!

In grote steden word ik soms echt overrompeld van alle spullen, keuzes, aanbiedingen en promoties rond me. ‘Het ideale cadeau’ vinden is voor mij vaak een opdracht. Sinds kort moet ik maar enkele meters wandelen en ik stap in een wondermooie zaak vol handgemaakte spullen, wenskaartjes en mooie juwelen. Wanneer ik terug buiten stap, krijg ik ook vooral veel zin om zelf wat te doen!

Artistiek Keramiek

Vergeet de ‘Oil & Vinegar’ en kom gewoon naar hier als je op zoek bent naar leuke borden, vazen of schaaltjes. Inge (de eigenares van de zaak en lieve buurvrouw) steekt haar hart en ziel in het maken van al deze mooie dingen en deinst er niet van terug om een bestelling voor je op maat te maken. Wanneer ik uit het raam van mijn huisje kijk, zie ik elke week opnieuw een mooie waaier aan borden in verschillende stijlen en kleuren.

't winkeltje, Nieuwenhoven, Kasteel Nieuwenhoven

't winkeltje, Nieuwenhoven, Kasteel Nieuwenhoven

't winkeltje, Nieuwenhoven, Kasteel Nieuwenhoven

Alpacawol

Misschien niet de ideale temperatuur om aan wol te denken, maar een warme zomer betekent ook een goede voorbereiding op een koude winter. Die komt er sneller aan dan je denkt! In ’t winkeltje kan je terecht voor verschillende dingen, gemaakt uit alpacawol, zoals truien, mutsen en poncho’s. Enkele kenmerken van alpacawol?

 • Alpacawol is warmer dan schapenwol
 • De wol is heel zacht en licht.
 • Kent veel meer natuurlijke tinten dan schapenwol.
 • Waterafstotend
 • Allergische reacties zijn beperkt.

't winkeltje, Nieuwenhoven, Kasteel Nieuwenhoven

't winkeltje, Nieuwenhoven, Kasteel Nieuwenhoven

Foto’s

Zelf maak ik enorm veel foto’s, maar die van Dirk (weer een lieve buurman) zijn ook de moeite om naar te kijken. Je kan er enkele vinden in ’t winkeltje die zeer mooi en groot gedrukt zijn waardoor de foto niet verdwijnt in je interieur. Elk seizoen heeft zijn charmes en dat zie je ook terugkomen in zijn foto’s.

't winkeltje, Nieuwenhoven, Kasteel Nieuwenhoven

En wat nog?

Eigenlijk kan je nog zoveel meer vinden in ’t winkeltje maar ik ga toch niet alles verklappen. Waar blijft jouw verrassing anders?

't winkeltje, Nieuwenhoven, Kasteel Nieuwenhoven

't winkeltje, Nieuwenhoven, Kasteel Nieuwenhoven

't winkeltje, Nieuwenhoven, Kasteel Nieuwenhoven

't winkeltje, Nieuwenhoven, Kasteel Nieuwenhoven


Praktisch: bereikbaarheid

Aan ’t winkeltje ligt een groot bos waar je mooie wandelingen kan maken van 5 tot 8km. Afsluitend kan je aan het kasteel terecht voor een drankje of een hapje in het fietscafé. ’t winkeltje wandel je zo binnen want dit ligt tegenover het café. Weekendtip? Alsjeblieft.

’t winkeltje
Engelbamp 57
3800 Sint-Truiden
Open elke woensdag, zaterdag, zondag en feestdagen van 12h tot 18h.

Tot binnenkort!1 thought on “’t winkeltje in Nieuwenhoven: 3 verrassende cadeautips!”

 • Hallo,
  Ik zou voor de verjaardag van mijn vrouw haar graag inschrijven voor een workshop pottenbakken of ev. andere workschop.
  Kan u mij de eerstkomende data doorgeven waarop er workshops gegeven worden ?
  Met vriendelijke groeten,

  P.S. Is het winkeltje nog steeds open op de dagen zoals vermeld op de website ?

  Marcel Daniels
  0478454033

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.