7x zomergenieten

7x zomergenieten

Normaal gezien was ik op dit moment vrij, maar mijn weekje vakantie heb ik ingeruild voor één dag. Ik realiseerde me dat ik geen enkele vakantiedag meer over heb, en daar kwam toch een paniekje bij kijken. Los daarvan is het ook echt ver-schrikkelijk druk op het werk. Door de drukte krijg ik het gevoel dat ik beter één dag voor 200% kan genieten en nadien mijn aandacht terug richt op het werk. Per toeval koos ik voor de zonnigste dag en een mooi verlengd weekend. Heerlijk!


Van wat geniet ik het meest deze zomer?

Mijn nieuwe thuis: Nieuwenhoven

Begin mei trokken Stijn en ik richting het kasteeldomein van Nieuwenhoven. Ik heb nog steeds het gevoel dat dit één van de beste beslissingen was van het afgelopen half jaar. De locatie is echt een vakantiebestemming en waarschijnlijk niet alleen in de zomer. Ik voel me zo tot rust komen met de vijvers en een bos achter mijn deur.

Home at Nieuwenhoven, castle view
Kasteel Nieuwenhoven

Het samenwoon project is ook echt iets voor mij. Onbewust hecht ik heel veel waarde aan de zorgzaamheid voor elkaar en het gevoel dat er wat leeft rondom me. Gedurende de zomer wordt er dus ook heel wat georganiseerd. Zo lagen mijn buurmeisje en ik maandagnamiddag samen te genieten van de natuur en volgde ik als afsluiter een les “yoga” van 1,5u, vlak naast mijn deur.

Yara, Nieuwenhoven
Yara in Nieuwenhoven

Maximale bronzage

Het is waarschijnlijk geen verrassing, maar voor mij is het pas zomer wanneer de temperatuur boven de 20°C. gaat. Ik krijg enorm veel energie van de zon, en ik voel me ook veel zelfzekerder met een gebruinde teint. De momenten dat ik stil zit zijn heel beperkt (Silke, mijn ex-huisgenoot, kan dat bevestigen), maar als de zon schijnt kom ik mijn ligstoel niet meer uit. Dat moment gun ik mezelf dan ook voor de volle 100%.

Lekker weg op de fiets

Sinds het begin van deze zomer heb ik een nieuwe fiets, en ik heb er toch al een aantal kilometers mee gereden. Door te fietsen kan ik mijn aandacht meer richten naar mijn omgeving én het is bovendien gezond. Moest ik meer dagen verlof hebben, zou ik richting “Voeren” rijden. ‘T schijnt zouden de landschappen daar prachtig zijn. Voorlopig staat Voeren nog niet op mijn planning maar ik kan ook al genieten van de fietstochtjes in mijn omgeving want Limburg is niet voor niets een fietsparadijs.

Limburg Fietsparadijs, Vlaanderen

Luisteren naar mijn vriendinnen

Mijn vriendinnen zijn de beste. Elke zomer opnieuw ben ik zo dankbaar voor de gesprekken die ik heb met mijn meisjes omdat er zoveel kracht en motivatie in zit. Na zo’n gesprekken voel ik me best wel een ‘straffe madame‘. Soms ben ik die madame kwijt, maar vaak komt ze ook terug.

Dankzij Facebook krijg ik ook mooie herinneringen van de échte zomervakanties. Toen moest ik alleen maar nadenken over wanneer ik zou opstaan om aan het zwembad te kunnen liggen. Heerlijke herinnering hè? Al merk ik dat er nu nog steeds een beetje kind in elk van ons zit. Het was nog maar eergisteren toen ik met Jolien naar buiten rende om de ijskar met al zijn toeters en bellen ‘halt‘ toe te roepen.

Mezelf uitdagen

Mezelf blijven uitdagen geeft me enorm veel voldoening. Een kilometertje meer lopen? Een extra bedrag sparen tegen het eind van de maand? Weten waar alles in huis ligt? Het hoeven niet persé de grootste uitdagingen te zijn, de kleintjes kunnen me ook al heel blij maken. 

Iets nieuws leren

Zelfontwikkeling. Iets waarvan ik 10 jaar geleden dacht dat het na de leeftijd van 25 gedaan zou zijn. Het tegendeel werd snel bewezen want deze zomer volg ik een cursus “illustratieve technieken”, gegeven door Snow & Rose. Drie zaterdagen leer ik hoe ik illustraties kan maken op verschillende manieren: met aquarel, met pastelkrijtjes of zelfs motieven. In totaal leren we 6 technieken. Door iets nieuws te leren krijg ik het gevoel dat ik zelf de juiste wegwijzers zet want net nu, na 25, heb ik het gevoel dat ik mijn weg een beetje kwijt ben. Overvalt jou dat soms ook?

Illustration, pastel
Illustratie gemaakt met pastelkrijtjes- en potloden

Genieten van de natuur

Bestaat er een wereld waar ik kan eten, slapen, lezen en werken in de natuur? Vertel me dan snel hoe ik er kom. De dagen dat het niet regent en ik aan het werk ben staar ik als een wolf naar buiten om frisse lucht te kunnen happen. Klinkt heel fantasierijk, maar zo is het ook werkelijk.Kort na mijn studies dacht ik dat ik een stadsmeisje ben, maar geef me toch maar de boerenbuiten. Vluchten naar de stad wanneer je op de boerenbuiten woont kan altijd. Rust vinden wanneer je in een stad woont is een heel pak moeilijker. 

Wheat during summer, portrait pictures

Wheat during summer, portrait pictures
Geef mij dus maar zon en hoog gras waar ik lekker door kan wandelen!

Wheat during summer, portrait pictures

De outfit?

Het jurkje heb ik in het groen groen en in het bordeaux. Mijn handtas komt van de “Pull & Bear” en mijn oorbellen uit de “Six”. Ben je geïnteresseerd in het jurkje? Dan zal je helaas een vlucht naar Thailand moeten boeken. Bij een vakantiestemming hoort soms ook een terugblik naar een andere vakantie, toch?

Wheat during summer, portrait pictures

Wheat during summer, portrait pictures

Wheat during summer, portrait pictures

En jij? Hoe geniet jij van de zomer?

Meer foto’s van mijn outfit kan je vinden op deze pagina.Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.