Urbex in Hombourg

Urbex in Hombourg

Vorige week geraakte ik verzeild in een gesprek over het bewaren van het “echte”,  tijdens een rondleiding in de C-mine van Genk. De C-mine stond vroeger bekend als een steenkoolsite. Je kan je dus al inbeelden wat je tijdens de rondleiding allemaal te zien krijgt. Een mooi stukje geschiedenis uit “de tijd van de mijnen“.

Toch denk ik dat “het echte” soms moet blijven zoals het was. Neem nu het oud treinstation in Hombourg, een deelgemeente van Plombières in de provincie Luik. In principe mag je niet op het terrein komen omwille van veiligheidsredenen, maar wat houdt een nieuwsgierig oog tegen? Helemaal niets. Dus ik ging op ontdekking.

Oud treinstation Hombourg

Oud treinstation Hombourg

Oud treinstation Hombourg

Oud treinstation Hombourg

Op het moment dat ik foto’s maakte was ik niet alleen. Een koppel hield een fotoshoot en er stonden nog twee Volkswagen kevers te pronken in het zonlicht. De hele locatie zou zijn charmes zo niet meer gehad hebben indien alles gerestaureerd werden.

Investeerders gezocht

Aan het station hangt nog steeds een oproep naar investeerders om de oude treinstellen op te maken. Eerlijk? De investeerders moeten niet ver gezocht worden. Ik was een beetje een investeerder, het koppel was een investeerder en ook de eigenaars van de twee kevertjes. Als er geld zou gevraagd worden om zonder stress op deze locatie te mogen shooten, denk ik dat het maar een kleine prijs is om te betalen want de locatie is in al zijn echtheid gewoonweg prachtig.

Oud treinstation Hombourg

Oud treinstation Hombourg

Oud treinstation Hombourg


Praktisch: hoe kom je er?

Het oud station van Hombourg ligt in “Rue de la Station”. De straatnaam is dus redelijk voor de hand liggend. Opletten wel want “Rue de la Station” bestaat uit een hoofdstraat en meerdere doodlopende straatjes. Je moet het eerste doodlopende straatje hebben als je van de Rue de Rémersdael komt.

Succes ermee!2 thoughts on “Urbex in Hombourg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.