Hallerbos: een paars tapijt

Hallerbos: een paars tapijt

Elk jaar opnieuw zie je rond deze periode een nieuwsartikel verschijnen met de volgende titel: “Hallerbos verwacht overrompeling!”. Ik sta er dus eigenlijk niet om te springen om dit jaar te gaan. Het is zo immens populair geworden: Bussen zijn aangelegd naar en van de locatie (ecologisch pluspuntje), toeristen komen van ver en je gaat niet meer het gevoel hebben dat je rustig in de natuur aan het wandelen bent. Toch schrijf ik er een blogpost over. Waarom? 

Het Hallerbos

Voor wie er nog niets over gehoord heeft: Het Hallerbos ligt ten Zuidoosten van Halle en staat bekend voor de bloei van wilde hyacinten in april. Handig dat je de bloeiperiode op de website kan raadplegen maar vergeet het bos doorheen het jaar niet. Omdat het reliëf zo gevarieerd is kan je er prachtige en uitdagende wandelingen maken.

Hallerbos

Hallerbos

Hallerbos

Een mooie herinnering

2014. Ik herinner me dat mijn mond open viel van verbazing doen ik voor de eerste keer in het Hallerbos kwam. Hoe konden zoveel kleine bloemen zo’n prachtig beeld vormen? Een dik paars tapijt tot waar het oog reikt. Op het moment dat ik daar was wou ik gewoon blijven wandelen, blijven ontdekken en vooral: blijven fotograferen. Ik ging eigenlijk keihard mee in de massa. Heb ik daar spijt van? Nee. Nu ik terugkijk op de foto’s die ik toen gemaakt heb ben ik nog altijd zeer tevreden van het resultaat. Ik weet dat ik vandaag de dag geen betere foto’s zou maken. Het moment van verbazing heb ik gehad en ze kunnen ‘t mij niet meer afpakken.

Hallerbos

Hallerbos


Praktische tip: wil je het bos bezoeken? 

Kies dan zorgvuldig je moment uit. Ik zou persoonlijk énorm vroeg in de ochtend gaan zodat je het eerste zonlicht mee hebt en met wat geluk ook een beetje mist. Er gaat veel minder volk zijn, in vergelijking met een namiddag, waardoor je nog een moment voor jezelf in de natuur hebt.

Hallerbos

Meer foto’s van het Hallerbos kan je hier bekijken. 

 4 thoughts on “Hallerbos: een paars tapijt”

  • Ik ben er een jaar geleden geweest en toen ik vertrok was ik ook super sceptisch. Want het zijn toch maar paarse bloemen? Er was die dag ook wel wat volk en er was dan toevallig ook nog een corrida bezig. Maar als je de eerste tapijten overslaat en wat dieper het bos in gaan, kan je toch nog rustig genieten van de hyacinten en foto’s trekken. Het totaalbeeld is gewoon een plaatje, niet alleen de bloemen, maar ook de prachtige bomen. Het hele bos is gewoon mooi onderhouden. Dus ja zeker de moeite waard!

  • Wauw. Ik wou dit weekend gaan, maar het slechte weer hield me tegen. En eerlijk, de mensenmassa schrok me af. Als ik ga wandelen is dat om tot rust te komen, het liefst ben ik dan alleen in het bos. Dat Hallerbos een paar uur afhuren, hoe rijk zou je daarvoor moeten zijn? 🙂
    Prachtige foto’s!

    • Dank je wel Leen! Het slechte weer hield me ook tegen om veel te ondernemen buiten. Ik denk eigenlijk dat als je echt tot rust wil komen, je beter af bent in de Ardennen. Het Hallerbos is héééél mooi maar dan moet je met een andere mindset vertrekken :(.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.