Monday blues: dat bestaat toch niet?

Monday blues: dat bestaat toch niet?

Vanochtend zag je misschien wel enkele zure gezichten nadat je vroeg “en hoe is het?”. Want het is maandag, en de werkweek begint opnieuw. Heb jij last van monday blues?

Eerlijk gezegd? Ik niet want niet alleen in het weekend, maar ook door de week lijkt het alsof ik gewoon meedoe aan ‘de grote vakantie‘. En die blijft maar duren.


Weekdagen zijn ook weekenddagen
want…


1. Mijn lichaam heeft dat nodig

Gisterenavond, na een wandeling van 9km, gaf mijn lichaam me een duidelijk signaal: doe dit meer.
Gaan lopen is fantastisch, maar een lange wandeling is ook meer dan oké.

Ik was actiever, opgewekter en mijn spieren voelden minder gespannen aan. Kwam het door de frisse lucht? Of door het ontdekken van een nieuwe omgeving? Geen idee. Maar zo’n momenten als gisteren komen ook door de week op de planning, want mijn lichaam heeft dat gewoon nodig.

Lopen. 80% wilskracht en 20% uithoudingsvermogen.


2. Door orde lijken verplichtingen geen verplichtingen

Wanneer je in het weekend opstaat ben je tot niets verplicht. Je kan een jogging aandoen, waar je portemonnee ligt maakt niet uit tot je ‘m nodig hebt en je moet niet gehaast vertrekken naar het werk. Dat verandert plots wanneer het maandag wordt, maar met de nodige orde lijkt vertrekken wel automatisch te gaan. Zonder frustraties.

Enkele persoonlijke tips:

  1. Sleutels geef je een vaste plek.
  2. (voor de vrouwen): leg je handtas op weekavonden, de dag voor je gaat werken.
  3. Outfit of the day? Ook weer op een kapstok hangen de dag voordien, op basis van het weerbericht.

Klinkt behoorlijk autistisch hé? Toch besparen bovenstaande puntjes me heel wat chaos wanneer ik niet wakker geraak. Vanochtend had ik niets onder controle en ik was eigenlijk niet zo gelukkig met mijn vertrek van huis. Helaas, vanavond poging nummer twee!

Tina Sauwens. Monday Blues. Vakantiemodus. Vakantiegevoel.


3. Het is ‘grote vakantie’. En ik doe al een tijdje mee.

Heel veel leuke activiteiten worden vaak enkel tijdens het weekend gepland: uitrusten in de tuin, liggen aan het zwembad, een nieuwe plek bezoeken of net die overheerlijke massage plannen. Want ‘het is werkendag morgen‘. Foute ingesteldheid!

Tegenwoordig maak ik er een gewoonte van om mezelf die momenten ook door de week te gunnen. Dat uurtje rusten of afkoelen is vaak net genoeg om weer volledig te herbronnen. Je zal zien dat je week er plots helemaal anders uitziet als je jezelf die leuke momenten ook van harte gunt.


Het is geen luxe om tijd voor leuke dingen te hebben.
Tijd voor leuke dingen maak je.


Tina Sauwens. Monday Blues. Vakantiemodus. Vakantiegevoel.Op naar het zwembad!
Liefs
TinaGeef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.